Cementgebonden Gietvloer

Cementgebonden gietvloer

Een cementgebonden gietvloer is een variant op de pu gietvloer. Zoals de naam al zegt is het bindmateriaal in een cementgebonden gietvloer cement. Het cement dat Mijn Vloergroep hiervoor gebruikt is uiteraard niet het cement dat teruggevonden wordt in de bouw. Het cement dat gebruikt wordt voor is een stuk stroperiger dan het bekende cement. Door deze stroperigheid is het mogelijk om een mooie egale cementgebonden gietvloer te maken.

Voordelen Cementgebonden Gietvloer

Een cementgebonden gietvloer brengt een aantal voordelen met zich mee. Wij hebben de belangrijkste op een rijtje gezet.

  1. Geschikt voor vloerverwarming: Een cementgebonden gietvloer is uitermate geschikt voor vloerverwarming. De warmte vindt snel een weg naar de oppervlakte door het cement waardoor koude voeten tot een verleden behoren.
  2. Kleurvast: Zon of andere belasting op de vloer heeft geen invloed op de kleuren. Daardoor ben je verzekert dat de kleur die je vandaag kiest over 5 jaar nog steeds hetzelfde is.
  3. Makkelijk in onderhoud: Stofzuigen is geen probleem, zolang de borstel van de stofzuiger maar uitgeklapt is. Verder kan de vloer gewoon gedweild worden met een liefst niet al te agressieve vloerreiniger. Dit is ook niet nodig, want viezigheid zal zicht niet makkelijk hechten. Dit maakt dat je geen onnodige extra uren bezig bent met het schoonmaken van je vloer.

Nadelen Cementgebonden gietvloer

In sommige gevallen is het beter om voor een ander type vloer te kiezen. Wanneer het de wens is om dit type vloer te leggen in de badkamer dan is dit niet mogelijk, gezien de vloer niet vloeistofdicht is. Een alternatief kan zijn om voor een Beton Ciré badkamer te kiezen. Wanneer de vloer snel gelegd dient te worden dan is het wellicht beter om te kiezen voor een kunststof gietvloer. De tijd om een gietvloer van cement aan te leggen bedraagt namelijk circa 5 dagen en is daarna een aantal dagen nog niet geschikt voor zware belasting. Daarbij is de Cementgebonden gietvloer dikker dan een gietvloer van kunststof.

Betonfloor-5-683x1024

Ga voor een stoere uitstraling

Het aanbod is enorm, maar bij Mijn Gietvloer weet je zeker dat je vloer door specialisten wordt gelegd, je 10 jaar lang garantie op je vloer hebt en dat je geen cent teveel betaalt

Benieuwd naar de mogelijkheden voor een cementgebonden gietvloer voor jouw project? Vul dan het contactformulier in of bel met Mijn Beton Ciré en wij helpen je verder

Maak een vrijblijvende afspraak

Prijs Cementgebonden Gietvloer

Tot 21 m2

€ 81 per m2
Incl. BTW

21 - 50 m2

€ 80 per m2
Incl. BTW

51 - 100 m2

€72 per m2
Incl. BTW

101 - 150 m2

€ 68 per m2
Incl. BTW

150 - 300 m2

€ 59 per m2
Incl. BTW
Bel nu