Houten trap

Hout toepassen in het interieur

Hout, we kunnen het niet meer wegdenken uit ons interieur. Welke stijl je ook toepast in je woning, hout past er eigenlijk altijd wel bij. Bij een industrieel interieur wordt er bijvoorbeeld veel gebruik gemaakt van beton en staal, hout past hier prima bij. Maar ook in een modern interieur kun je hout gebruiken om het geheel iets warmer te maken. Hout in het interieur verwerken kan op allerlei verschillende manieren.

Houten vloer of trap

Ben jij toevallig toe aan een nieuwe trap? Of ben je helemaal uitgekeken op je huidige vloer? Hout wordt zowel veel gebruikt op de vloer als op de trap. Er zijn verschillende houtsoorten en elke soort heeft zo zijn eigen kenmerken. Een trap van hout is bijvoorbeeld een goede optie. Deze houtsoort is namelijk relatief voordelig, maar heel veelzijdig. Je kunt vurenhout heel goed bekleden, niet gek dus dat de meeste trappen in Nederland gemaakt zijn van vurenhout. Neem eens een kijkje op Toptrap.nl als je op zoek bent naar een nieuwe trap.

Hout als echte eyecatcher

Als je aan hout in het interieur denkt, denk je al snel aan een houten vloer of een houten trap. Je kunt hout echter ook op een hele andere manier toepassen in je woning. Hout kan namelijk een echte eyecatcher zijn. Heb jij toevallig een houten plafond in huis? Of heb jij zichtbare houten steunbalken? Dit kan een echte eyecatcher zijn. Steunbalken hoef je echt niet wit of een andere kleur te schilderen, als je deze in originele staat behoudt, creëer je een heel leuk effect. 

Een houten muur is ook een goede optie als je iets opvallends in je interieur wilt hebben. Je kunt op verschillende manieren het idee van een houten muur creëren. Je hoeft echt niet helemaal aan de slag te gaan met houten planken. Kies bijvoorbeeld voor een behang met een print van hout.

Op een subtiele manier

Wil jij het liever iets subtieler aanpakken? Een houten vloer of een houten muur zijn erg aanwezig in de woning. Als je dit iets te heftig vindt, kun je hout ook op een minder opvallende manier in je interieur verwerken. Schaf eens een paar leuke accessoires van hout aan. Wat dacht je van een houten krukje of een houten kandelaar. Kleine dingen kunnen namelijk echt het verschil maken. Hout kun je prima combineren met andere materialen. Je hoeft je geen zorgen te maken of hout wel bij de rest van je interieur past.