hoge kwaliteit gietvloer

Zelf een hoge kwaliteit gietvloer aanleggen?

Zie je het wel zitten om een vloer in je woonruimte of bedrijfsruimte te gieten? Dit heeft namelijk diverse voordelen. Zoals het schoonmaken, je bent hier weinig tijd aan kwijt. Daarnaast gaan de vloeren erg lang mee. Je kan ervoor kiezen om een specialist in te schakelen om je te helpen bij het aanbrengen van de gietvloer maar je kan er ook voor kiezen om dit zelf te doen. Als je besluit om het zelf te doen, dan raden we je wel aan om je van tevoren goed in te laten lichten. 

Weet waar je aan begint

Het is belangrijk om je van tevoren goed in te lezen als je zelf aan de slag wil met het gieten van een vloer. Een gietvloer aanbrengen is namelijk specialistisch werk wat je normaal gezien over moet laten aan een vakman. Als je je echter goed inleest en de handleidingen volgt, is het ook mogelijk om het zelf te doen.

Goed gereedschap is het halve werk

Zoals voor de meeste klussen geldt, een goede voorbereiding is het halve werk. Houd er rekening mee dat je bepaalde gereedschappen en materialen nodig hebt als je er zelf aan de slag wil met het gieten van een vloer. Naast de nodige materialen kan je ook het benodigde gereedschap aanschaffen op de Epoxywinkel. Hier vind je werkelijk alles wat je nodig hebt om de vloer zelf te gieten en in een goede staat te houden, je kunt hier onder andere hars kopen.

Toch een gietvloer specialist inschakelen

Zie je het nog niet helemaal zitten om het zelf te gaat doen? Door de toenemende populariteit zijn er steeds meer specialisten beschikbaar die je kunnen helpen met het aanbrengen van een gietvloer. Ook als je ervoor kiest om een ietwat dikkere epoxyvloer aan te brengen, bijvoorbeeld omdat de vloer zwaar belast wordt in bijvoorbeeld een vloeren winkels, kan je hier een specialist voor inschakelen. In woonruimtes kiest men er vaak voor om een normale gietvloer of een iets dunnere vloercoating variant aan te brengen.